7. Hiilidioksidipäästöjen 100%:n neutralointi

Myös ympäristökuormituksen minimointi on tärkeä osa liiketoimintaamme. Tästä syystä kaikki yritystoimintamme tuottama hiilidioksidi on 100%:sti kompensoitu ostamalla päästövähennyksiä vapaaehtoisilta päästökauppamarkkinoilta, joilla vähennetään vastaava määrä hiilidioksidin tuotantoa.

Hiilidioksidipäästöjen neutralointi

Hiilidioksidipäästöiltään neutraloidut palvelimet ja toimistoCO2 -päästöjen neutralointi koskee kaikkea toimintaamme - niin palvelinlaitteistomme sähkönkulutusta kuin toimistomme paperinkulutusta, laitteistoa, lämmitystä kuin työmatkojakin. Laskemme vuosittain toimintamme kokonaisuudessaan tuottaman hiilidioksidipäästön ja osallistumme vastaavalla määrällä kestävän kehityksen rahoittamiseen ostamalla Gold Standard-sertifikaatin mukaisia päästövähenemäkrediittejä. Krediittien tuotto ohjataan kehittyville markkinoille uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden hankkeisiin vähentäen globaalia hiilidioksidituotantoa tuottamaamme vastaavalla määrällä. Tähän mennessä olemme kohdentaneet kompensaatiot seuraavasti:

  • Vuosi 2008: Turkin Yuntgadin tuulivoimapuistolle
  • Vuosi 2009: Turkin Mare -tuulivoimalaprojektiin
  • Vuosi 2010: Kiinan Damao -tuulivoimalaprojektiin
  • Vuosi 2011: Kiinan Damao -tuulivoimalaprojektiin
  • Vuosi 2012: Turkin Mare -tuulivoimalaprojektiin
  • Vuosi 2013: Kiinan Zhangbei -tuulivoimalaprojektiin
  • Vuosi 2014: Kiinan Zhangbei -tuulivoimalaprojektiin
  • Vuosi 2015: Kiinan Zhangbei -tuulivoimalaprojektiin

Plus-ikoniPalvelinliiketoiminnan tuottama hiilidioksidimäärä ei tietenkään ole merkittävän iso eikä sen neutralointi yksin pelasta maailmaa, mutta mielestämme sekin pieni ympäristörasite, jonka toiminnallamme tuotamme, on perusteltua kompensoida. Toivomme monien muiden yritysten seuraavan esimerkkiä ja tukevan myönteistä kehitystä kohti puhtaampaa maailmaa.

Ympäristöystävällisyys näkyy myös palvelintekniikassa

Nettihotelli.fi käyttää palvelinlaitteissaan ainoastaan uusia ja energiatehokkaita Lenovo X-series -palvelinlaitteita, joiden sähkönkulutus suhteutettuna palvelimen tehoon ja asiakaskapasiteettiin jää perinteisiä, vanhoja palvelinlaitteita pienemmäksi. Toimintatavassamme, jossa tarjoamme palvelintilaa ainoastaan jaettuina webhotellipalveluina, yksittäisen palvelinlaitteen resurssit saadaan jaettua tehokkaasti jopa yli 600:lle asiakkaalle. Tällöin yksittäisen asiakkaan aiheuttama suhteellinen sähkönkulutus jää äärimmäisen pieneksi ja asiakaskohtainen ympäristörasite minimaaliseksi.

KysymysmerkkiTiesitkö, että olemme kompensoineet taannehtivasti vuodesta 2008 alkaen kaikki toiminnastamme aiheutuvat hiilidioksidipäästöt? Nettihotelli.fi on siis myös ympäristön kannalta hyvä valinta!

Takaisin Lue lisää